Снимка БулфотоКато че ли в момента най-силната опозиция на ГЕРБ и това,

...
Снимка БулфотоКато че ли в момента най-силната опозиция на ГЕРБ и това,
Коментари Харесай

Политолози отчитат, че само Радев респектира ГЕРБ

Снимка Булфото

" Като че ли в момента най-силната съпротива на ГЕРБ и това, което най-много респектира ГЕРБ като съпротива, не е Българска социалистическа партия, а това, което прави президентът Радев. И вижте какво се опитаха да създадат Българска социалистическа партия през вчерашния ден на този митинг - започнаха да приказват за прожекторите и така нататък - тази изразителност, която се употребява от президента ", разяснява пред БНР политологът Петър Чолаков.

Той не знае дали по този метод Българска социалистическа партия не вършат мечешка услуга на Радев, тъй като поддръжката, която той получава на президентските избори през 2016 година, а и неговият рейтинг надвишава доста пъти това, което има Българска социалистическа партия. " Не знам дали опитът на БСП да се отъждестви с президента Радев няма да го окове в някакъв смисъл в електронната ниша на Българска социалистическа партия, която е доста по-тясна ", добави Чолаков.

" Дали няма да представлява проблем за неговия имидж това посещаване, което той е декларирал, че ще направи през този месец в Русия. Според мен - да, тъй като това изпраща доста смесени сигнали. Позицията на българското държавно управление също е много обтекаема в най-лошия смисъл на думата ", изясни Чолаков.

Според него това, " което видяхме във връзка с абсурда " Скрипал ", отводът да бъдат експулсирани съветски дипломати... Но виждате, че и самият президент също се пробва да прави един подобен външнополитически шпагат. Не мисля, че това е положителното решение в съответната обстановка, в която имаме едно много остро задълбочаване на несъгласията сред НАТО и Европейския съюз, от една страна, и Русия ".

Искането за оставка на зам.-председателя на Народното събрание Емил Христов е поредна серия от партия шах между опозиция и ръководещи, като " задачата е да бъдат отстрелвани основни фигури в лагера на съперника ", добави социологът.

Той изясни, че " това, първо, се случи с председателя на Народното събрание Главчев, който беше заставен да подаде оставката, след това стана с Валери Жаблянов - заместник-председателя от Българска социалистическа партия в края на февруари, когато от опозицията оспорваха претекстовете на ГЕРБ ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР